Érsebész

Érsebészet

Blog  felvétele kedvencek közé
Szerzõ hozzáadása a kedvencekhez
Add a Startlaphoz

Rólam

Dr. Guba Áron érsebész főorvos Érsebészeti magánrendelés Veszprém Nárcisz u. 27. Rendelési idő: kedd 16.00 - 17.30 Időpontegyeztetés, bejelenkezés: 06 70 379 52 01 Új rendelés Balatonalmádiban, a Baross Gábor út 2. szám alatt, az un. Tulipán udvarban. Rendelési idő: Minden hétfőn 15.00 és 18.00 óra között Bejelentkezés telefonon: 06 70 379 5201 http://www.veszpremiersebesz.hu

Archívum

Blogroll

Kedvenc szerzõk

Blogom címkéihttp://rss.ersebesz.blogter.hu/

Angiographia (Érfestés)

Az érfestés, szaknyelven angiographia térképszerűen megrajzolja érrendszerünket. Szamítógépes technikával kevés kontrasztanyaggal / érfestékkel / már tökéletesen láthatóvá lehet tenni az erek lefutását, elágazódásait, az ereken keletkezett egyenetlenségeket, felrakódásokat.


Érfestést akkor végzünk, mikor az érelmeszesedés előrehaladása miatt tünetek jelentkeznek  és valamilyen beavatkozás szükségessé válik. Az érfestés nagyon informatív és a jelenlegi technikával minimális rizikóval kell csak számolni. Ambuláns beavatkozás, melyet legtöbször karból végeznek, helyi érzéstelenítővel.

A katéteres vizsgálatot Seldinger fejlesztette ki és az elsőt saját magán végezte el. Finom vezetőkkel és eszközökkel bebarangolhatjuk az egész érrendszert és szűkület esetén meg tudjuk tágítani az érintett érszakaszt. Hatalmas fejlődés következett be az erek vizsgálata során a fent említett Seldinger technika segítségével. Nem csak diagnosztikus szerepe van, hanem komoly beavatkozások is végezhetők vele.

A már említett értágítás mellett/ PTA/ stent beültetésre is alkalmas, sőt daganat szövetek megkissebítésére a daganat szövetet ellátó ér elzárásával.


www.veszpremiersebesz.hu


Dr. Guba Áron
Érsebészeti magánrendelés

Veszprém, Nárcisz u. 27.
Rendelési idő: kedd 16 - 17:30
Időpontegyeztetés, bejelenkezés: 06 70 379 52 01

Balatonalmádi, Baross Gábor út 2.
Rendelési idő: hétfő 15:00 - 18:00
Időpontegyeztetés, bejelenkezés: 06 70 379 52 01
http://www.veszpremiersebesz.hu

Linkajánló:
http://nepi-gyogymod.lap.hu
http://prevencio.lap.hu
http://magolaj.lap.hu
http://olajosmag.lap.hu
http://egeszsegugy.lap.hu

© Civertan Stúdió Budapest (Társblogok: Civertan.blogter.hu, Goldarany.blogter.hu)

fotó grafikai stúdió


-

talema

talema
2010-02-11 19:50:10

Januárban végeztek nekem érfestést és másnapra pöttyös lettem a kontrasztanyagtól. Nem fulladtam, tehát ez enyhe allergiás reakció -mint azt megtudtam később. Csakhogy azóta is hámlik a tenyerem és annyira viszket mindenhol a bőröm, hogy néha megveszek.
Az egyik combom elülső része donorfelület, s ott még mindig pöttyös a bőröm. és ott is viszketek. El fog ez valaha múlni?

(A másik lábamon, ahol ép a combom, ott a lábszáram lágyrészéből 40% hiányzik. Ezt tervezték plasztikázni, elsősorban a fekélyesedés okán, ezért kellett ez a vizsgálat, de kiderült, hogy nincsenek meg fontos erek, így ezt nem lehet. Viszont azóta megveszek a viszketéstől. Elnézést a tolakodásért, de hátha van valami ötletük!)

-

CivertanS

CivertanS
2010-02-12 17:50:29

Tisztelt Hozzászóló!
A kontrasztanyag érzékenység a röntgen vizsgálatok ismert szövődménye. Ritkán fordul elő, de kellemetlen, esetleg huzamosabb ideig tartó bőrelváltozásokat okozhat. Javasolt Ca-Sandoz , vagy más antiphlogisztikum szedése. Lokálisan fenistil, vagy flucinár használata. Bármilyen jellegű kontrasztanyag érzékenység esetén jelezni kell a vizsgálatot végzőknek,ill kezelőorvosának. Jó egészséget kívánok!
Dr. Guba Áron

-

talema

talema
2010-02-12 20:24:58

Köszönöm a választ, sajna ezt én már erősen "huzamosabb időnek" érzem. :)
De ezek szerint nem örökre marad ráspoly a bőröm, ez is valami.

  • Értékelés:
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?
sablonhack . webdesign . online marketing

Blogter

0Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet